FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABA o obilježavanju 60-te obljetnice kraja Drugog svjetskog rata

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Predsjedništvo Savezaantifašističkih boraca i antifašista Hrvatske izvijestilo je danaskako će za obilježavanje 60. obljetnice završetka Drugog svjetskograta i pobjede nad fašizmom i 25. obljetnice smrti Josipa Broza Titatražiti pomoć državnih i drugih institucija.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Predsjedništvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske izvijestilo je danas kako će za obilježavanje 60. obljetnice završetka Drugog svjetskog rata i pobjede nad fašizmom i 25. obljetnice smrti Josipa Broza Tita tražiti pomoć državnih i drugih institucija.

Središnja svečanost 60. obljetnice kraja Drugog svjetskog rata održat će se 7. svibnja u dvorani Lisinski, a 25. obljetnica Titove smrti, u Kumrovcu 4. svibnja kod obnovljenog Titovog spomenika, izvijestio je predsjednik SABA Krešimir Piškulić.

Naveo je da su predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu uputili zahtjev da Sabor osnuje državni odbor za proslavu 60-te obljetnice pobjede nad fašizmom, a da odgovor još nisu dobili, a da su predsjedniku Mesiću u siječnju uputili molbu da bude pokrovitelj te proslave.

Zatražili smo da se u Saboru otvori rasprava kako bi se ispravio nepravedan odnos prema borcima NOB-a, rekao je Piškulić dodajući da su tu inicijativu podržali IDS, SDP i HNS.

U tim zahtjevima, iznijeto je na današnjoj sjednici, borci NOB-a posebice ističu potrebu izjednačavanja prava s onima koji imaju sudionici Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙