FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamenei: Iran spreman za rat u slučaju potrebe

TEHERAN, 21. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Iran ne želi ući u rat zbog svogkontroverznog nuklearnog programa, ali će biti "u potpunosti spreman"za vojni sukob ako na njega bude prisiljen, rekao je u ponedjeljakiranski vrhovni vjerski čelnik ajatolah Ali Hamenei.
TEHERAN, 21. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Iran ne želi ući u rat zbog svog kontroverznog nuklearnog programa, ali će biti "u potpunosti spreman" za vojni sukob ako na njega bude prisiljen, rekao je u ponedjeljak iranski vrhovni vjerski čelnik ajatolah Ali Hamenei.

"Mi nismo kao SAD", rekao je Hamenei u svom govoru povodom početka iranske nove godine koji je prenosila televizija. "Mi ne tražimo ulazak ni u kakav rat, ali ako ćemo morati, onda ćemo biti u potpunosti spremni".

Hamenei je pritom mislio ne posljednje izjave američkih dužnosnika, uključujući predsjednika Georgea W. Busha, koji je rekao da oni "ne isključuju" mogućnost vojne akcije ako Iran odbije poštivati međunarodne standarde svog nuklearnog programa.

"U slučaju vojnog napada svi iranski čelnici i dužnosnici bit će u prvim redovima obrane", istaknuo je Hamenei.

Ajatolah je tvrdnje Washingtona da Iran razvija nuklearno oružje nazvao "bajkom" i rekao da SAD pokušava zaustaviti napredak Irana na području nuklearne tehnologije.

Iran će nastaviti razgovore s "trojkom" EU-a - Britanijom, Francuskom i Njemačkom - o svom nuklearnom programu u Parizu 23. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙