FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U "3. maju" porinut tanker

RIJEKA,19. ožujka 2005.(Hina) - U brodogradilištu "3. maj" danas jeobavljeno prvo ovogodišnje porinuće - u more je porinut tanker zaprijevoz kemikalija, nafte i naftnih prerađevina vrijedan 29 milijunadolara, nosivosti 47.000 tona, izgrađen za grčkog naručitelja, tvrtkuByzantine Maritme Corporation.
RIJEKA,19. ožujka 2005.(Hina) - U brodogradilištu "3. maj" danas je obavljeno prvo ovogodišnje porinuće - u more je porinut tanker za prijevoz kemikalija, nafte i naftnih prerađevina vrijedan 29 milijuna dolara, nosivosti 47.000 tona, izgrađen za grčkog naručitelja, tvrtku Byzantine Maritme Corporation.

Tanker je dugačak 182,5 metara, širine 32,2 metra, visine 17,5 metara. Gaz broda je 12,2 metara, a može razviti brzinu od 14,6 čvorova.

Pokreće ga pogonski stroj snage 8310 kilovata koji je izgrađen u Tvornici motora i dizalica "3. maj".

Porinuti tanker peti je brod koji je, u seriji od pet tankera istih karakteristika, sagrađen u brodogradilištu "3. maj" za istog, grčkog naručitelja.

Prema dosadašnjem tijeku radova, tanker bi trebao biti predan četiri mjeseca prije ugovorenog roka gradnje. Time bi bilo postignuto vrijeme gradnje od osam mjeseci po brodu, ističu iz Uprave brodogradilišta.

Svečanosti u "3. maju" nazočan je bio i državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković koji je kazao da su uprave državnih brodogradilišta dobile zadatak da izrade cjelovit prikaz stanja i predlože mogući način rješavanja problema u brodogradilištima. Nezavisni stručnjaci ocijenit će te prijedloge, kao i mjerodavna ministarstva koja će ih razmotriti u svrhu iznalaženja izlaza iz sadašnjeg stanja u domaćoj brodogradnji, rekao je.

Nakon porinuća na navoz je položena kobilica za izgradnju tankera za tvrtku Sechste Buttner Schiffahrtsgessellschaft iz Bremena u Njemačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙