FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Zarqawi razmišlja o napadu na ciljeve u SAD - izvješće

WASHINGTON,14. ožujka 2005.(Hina) - Glavni saveznik Al Qaide u IrakuAbu Mousab al Zarqawi razmatra mogućnost napada na "mekane ciljeve" uSjedinjenim Državama, poput kina, restorana i škola, izvješćuje uponedjeljak američki tjednik Time.
WASHINGTON,14. ožujka 2005.(Hina) - Glavni saveznik Al Qaide u Iraku Abu Mousab al Zarqawi razmatra mogućnost napada na "mekane ciljeve" u Sjedinjenim Državama, poput kina, restorana i škola, izvješćuje u ponedjeljak američki tjednik Time.

Ta informacija dobivena je tijekom ispitivanja uhićenog pomoćnika al-Zarqawija i objavljena u biltenu koji je odaslan američkim sigurnosnim agencijama, piše Time pozivajući se na obavještajne dužnosnike.

Tajni bilten navodi da al-Zarqawi, jordanski terorist koji djeluje u Iraku, misli da ako pojedinac ima dovoljno novaca, može podmićivanjem ući u SAD, tako što će dobiti vizu za Honduras, a potom preći Meksiko i ući u SAD preko njegove južne granice, piše Time.

Al-Zarqawijev pomoćnik je također otkrio da njegov šef odsustvo terorističkih napada na SAD posljednjih godina objašnjava nedostatkom terorista spremnih žrtvovati se, piše list.

Nema dokaza da su se al-Zarqawijevi agenti već uvukli u SAD, ali su američke vlasti na oprezu, piše tjednik pozivajući se na obavještajne agencije.

Time navodi da je prošlog tjedna FBI odaslao dva biltena u kojima je upozoreno na neodređenu prijetnju željeznici u Detroitu i Los Angelesu.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice je prošlog tjedna tijekom posjeta Meksiku upozorila da će Al Qaida nastojati ući u SAD.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙