FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darko Marinac novi predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost

ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Novi predsjednika Nacionalnog vijećaza konkurentnost (NKV) je Darko Marinac, predsjednik Upraveprehrambene industrije Podravka, priopćeno je danas iz Vijeća.
ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Novi predsjednika Nacionalnog vijeća za konkurentnost (NKV) je Darko Marinac, predsjednik Uprave prehrambene industrije Podravka, priopćeno je danas iz Vijeća.

Marinac je izabran na sjednici Vijeća održanoj u utorak, a riječ je o redovnoj rotaciji na čelu NVK-a. Marinac je zamijenio dosadašnjeg predsjednika Željka Čovića, predsjednika Uprave farmaceutske tvrtke Pliva, koji je obavljao dužnost predsjednika NVK-a od osnutka Vijeća u veljači 2002. godine.

Mandat predsjednika NVK-a traje tri godine.

Nacionalno vijeće za konkurentnost osnovano je početkom 2002. godine na inicijativu privatnog poslovnog sektora i Hrvatske udruge poslodavaca i na temelju rješenja Vlade, koja je imenovala je 21 člana toga tijela iz Vladina sektora, gospodarstva, sindikata te znanosti i obrazovanja.

Svrha NVK-a je poticanje dijaloga između privatnog i javnog sektora, širenje svijesti i znanja o važnosti konkurentnosti i produktivnosti hrvatskog gospodarstva te razvijanje konsenzusa o glavnim ekonomskim pitanjima. Vijeće identificira jake i slabe strane hrvatskog gospodarstva i daje preporuke Vladi za povećanje njegove konkurentnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙