FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Sva desetorica optuženih za prošlogodišnju otmicu maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca danas su nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda proglašeni krivima i osuđeni na zatvorske kazne od jedne do sedam godina. Osim za otmicu sina umirovljenog ganerala, prvooptuženi Ivica Mateković te Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita i Stevo Smrček proglašeni su krivima i za planiranje otmice djece još nekih građana. Mateković je kao organizator otmice Tomislava Zagorca osuđen na sedam godina zatvora. Desetooptuženi Hrvoje Petrač, koji je uz braću Mateković - Ivana, Libera i Nikolu, od veljače prošle godine u bijegu, osuđen je na šest godina. Petračev sin Novica osuđen je na tri i pol godine zatvora koliko i Marinko Gošuljević. Siniša Ježovit osuđen je na tri godine i tri mjeseca, Ivan Bastalić na tri godine i dva mjeseca, Stevo Smrček na dvije godine i devet mjeseci, a Dario Jaić na godinu dana zatvora. Libero i Nikola Mateković osuđeni su na godinu, odnosno godinu i pol dana zatvora.

ZAGREB - Većina saborskih klubova u nastavku 12. sjednice Hrvatskog sabora danas nije dala potporu HSP-ovoj rezolucije o načelima međudržavnih pregovora sa Slovenijom, ocjenjujući da Hrvatskoj ne trebaju ultimativne rezolucije, ali da je dobro i korisno otvoriti raspravu o odnosima sa Slovenijom. U rješavanju otvorenih pitanja, istaknuli su, treba pojačati diplomatske aktivnosti, pitanja rješavati u dogovoru sa susjedima, nikakvo zatezanje odnosa nije dobro, kao ni jednostrani potezi.

ZAGREB - Hrvatski kampovi, s obzirom na porast potražnje za kampingom u Europi te ohrabrujućih vijesti od touroperatera, u ovoj turističkoj godini očekuje porast prometa od 2 do 4 posto u odnosu na prošlu godinu, što bi, po procjenama Kamping udruge Hrvatske, značilo ostvarenje oko 14 milijuna noćenja u kampovima ili oko 500 tisuća više nego lani. Glavni tajnik Kamping udruge Hrvatske Jerko Sladoljev izjavio je da se time Hrvatska u kamping sektoru približava najboljim rezultatima iz 1986., kada je u njenim kampovima ostvareno 17,5 milijuna noćenja. Pritom Sladoljev ističe da u kampovima imamo oko 20 posto manje kapaciteta nego prije rata, pa su sadašnji rezultati zapravo slični predratnima.

ZAGREB - Programima poticanja zapošljavanja od početka njihove primjene, početkom ožujka 2002. do kraja siječnja ove godine, posao su našle 67.284 osobe, od čega najviše, 70,7 posto njih putem programa Učenjem do posla za sve, pokazuju podatci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Poticajnim mjerama posao su najviše našle osobe u Zagrebu, njih 9.762, u Splitsko-dalmatinskoj županiji (6.940 zaposlenih) te u Osječko-baranjskoj županiji (6.554 zaposlenih).

ZAGREB - Podaci o obračunu hrvatskog bruto domaćeg proizvoda po proizvodnoj metodi pokazuju da je rast bruto dodane vrijednosti u prva tri tromjesečja 2004. godine usporen u odnosu na isto razdoblje 2003. godine, sa 5,3 posto na 4,3 posto. Pritom je kod većine djelatnosti, osim kod primarnih i javnih djelatnosti, ostvaren manji rast nego u prethodnoj godini, a najveće usporavanje rasta zabilježeno je kod građevinarstva i trgovine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙