FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 25. veljače

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 25. veljače.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 25. veljače.

ZAGREB - Pred Hrvatskim saborom naći će se rezolucija o načelima međudržavnih pregovora Hrvatske sa Slovenijom što ju je predložio Klub HSP-a. Pravaši drže da i posljednji događaji, to jest 'kamionski rat', upućuju da Sabor mora raspraviti ta načela i time djelovati na sređivanje odnosa sa susjedima. Na dnevnom redu još je 20-ak točaka a koliko će ih Sabor raspraviti odredit će dužina rasprave o HSP-ovu prijedlogu. Zastupnici trebaju i glasovati o raspravljenim točkama, te nakon petotjedog zasjedanja završiti 12. sjednicu (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader sastat će se s predsjednicima parlamentarnih stranaka u zgradi Vlade. TV snimatelji i fotografi mogu snimiti početak sastanka nakon kojeg su predviđene izjave (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2, u 13 sati)

ZAGREB - Pučki pravobranitelj Jurica Malčić održat će konferenciju za novinare o ulozi Pučkog pravobranitelja u zaštiti ustavnih i zakonskih prava građana u postupcima koji se vode u Ministarstvu obrane, Oružanim snagama i službama sigurnosti. Konferenciju za novinare sazvao je povodom svog zahtjeva za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Uredbe o obvezama iz područja nacionalne sigurnosti RH za pravne i fizičke osobe u telekomunikacijama (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića u 10,30 sati).

ZAGREB - Objava presude skupini optuženoj za otmicu maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca. Osim prošlogodišnje otmice maloljetnog Tomislava Zagorca, dijelu deseteročlane skupine, koju je navodno okupio i organizirao optuženi Ivan Mateković, na teret se stavlja i planiranje otmica djece još nekih bogatih hrvatskih građana. Maloljetni Tomislav Zagorec otet je 23. veljače u Zagrebu. Otmičari su ga pustili nakon što je general Zagorac isplatio polovicu od ukupno milijun i pol eura zatražene otkupnine. Uz prvooptuženog Ivana Matekovića, te njegove braće Nikole i Libera, koji su kao i Hrvoje Petrač u bijegu, za otmicu su optuženi još Novica Petrač, Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita, Stevo Smrček, Ivan Bastalić i Darko Jajić. (Županijski sud u 10 sati).

ZAGREB - Svečanost u povodu obilježavanja 100. transplatacije jetre obavljene u Kliničkoj bolnici Merkur. Svečanost se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Prigodni govor među ostalima održat će i ministar zdravstva Neven Ljubičić (hotel Sheraton u 14 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Lourencea Reesa "Auschwitz - Nacisti i konačno rješenje". O knjizi će govoriti akademik Petar Strčić, Zoran Bošnjak i Vilko Težak. Na predstavljanju će biti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice b.b. u 11,30 sati).

OSIJEK - Premijera "Vodena koka" Stanislava Ignaciya Witkiewitza u osječkom HNK-u (u 20 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne- Neven Leskovar

poslijepodne- Srebrenka Parlov

navečer- Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙