FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deset avanturista krenulo kroz Rječinu do ušća

RIJEKA ,26. veljače 2005.(Hina) - (Hina) - S izvora Rječine jutros jedeset speleologa i ljubitelja prirode krenulo rijekom, hodajući krozvodu i plivajući, prema njezinu ušću, do kojega bi trebali stići sutraposlijepodne.
RIJEKA ,26. veljače 2005.(Hina) - (Hina) - S izvora Rječine jutros je deset speleologa i ljubitelja prirode krenulo rijekom, hodajući kroz vodu i plivajući, prema njezinu ušću, do kojega bi trebali stići sutra poslijepodne.

Akciju, nazvanu "Hladno-mokro-tvrdo", potaknuli su Željko Fućak i Zlatko Karajić, članovi speleološke udruge "Estavela" iz Kastva. Oni su sami prvi put godine 2003. prošli Rječinom, dugom dvadeset kilometara.

Namjera im je bila upozoriti na vrijednosti prirode u neposrednoj blizini Rijeke te potaknuti ekološke i ostale civilne udruge na čišćenje Rječine. U tome su i uspjeli jer su se mnogi, posebice s područja Grobinštine, gdje je veći dio toka, na njihov poticaj uključili u čišćenje rijeke i njezinih obala te u prevenciju daljnjeg onečišćenja.

Ove godine Fućku i Karajiću pridružilo se još osmero avanturista. Oni će za ova dva dana prijeći tok Rječine isključivo vodenim putem, odjeveni u gumena ronilačka odijela, bez pomoći speleološke opreme. Usput će obaviti mjerenja i ucrtati riječni tok.

Noćas će logorovati na obali, a ujutro će nastaviti put.

Dolazak do ušća Rječine očekuje se sutra oko 17 sati.

(Hina) xdsil yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙