FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 7. ožujka

ZAGREB, 6. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za ponedjeljak, 7. ožujka.
ZAGREB, 6. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za ponedjeljak, 7. ožujka.

CAVTAT - Četvrti kongres međunarodne cestovne federacije (IRF) o cestama za jugoistočnu Europu, bit će otvoren u Dubrovniku. Domaćin kongresa, koji se održava do 9. ožujka, je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka u suradnji s Hrvatskim društvom za ceste Via Vita Zagreb (9,00 sati, Hotel Croatia, Cavtat).

ZAGREB - Najveći regionalni skup o katastru i uporabi prostornih podataka za sve oblike e-govermenta i e-citizena u ovom dijelu Europe bit će otvoren na Zagrebačkom velesajmu (ZV). Riječ je od InterGeo East - međunarodnom sajmu i konferenciji geodezije, upravljanja zemljištem, geoinformacija i okoliša, na kojem se očekuje više od 100 izlagača te oko 4000 stručnih i poslovnih posjtitelja (15 sati-otvaranje sajma). Uoči otvaranja održat će se i 3. hrvatski kongres o katastru s međunarodnim djelovanjem (10 sati).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i JETRO - Japan External Trade Organization predstavit će zajednički projekt promocije hrvatskih lifestyle proizvoda na japanskom tržištu. Cilj je projekta unaprijediti gospodarsku suradnju dvije zemlje s naglaskom na dizajn i robnu marku (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet na konferenciji za novinare predstavit će početak nastave za prvu generaciju polaznika programa E-learning Tutoring i Course Design pokrenutih u sklopu E-learning akademije (12,00 sati, CARNet, J. Marohnica bb).

ZAGREB - Osnivanje očevidnika nekretnina i pokretnina vrijednijih od 50.000 kuna, osnivanje komisionih prodavaonica, jednostavnija i učinkovitija procedura ovrhe, obvezivanje pravnih osoba i institucija na davanje podataka, neke su od najvažnijih izmjena i dopuna Ovršnog zakona koje je Vlada poslala u redovitu saborsku proceduru. Praksa pokazuje da sudski postupci ovrhe i osiguranja traju predugo, da se nepotrebno odugovlače, često bez odgovarajućeg uspjeha, te da stranke često zlorabe svoja ovlaštenja, upozorila je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt. Trenutno se, kaže, oko 30 posto od ukupno 1,5 milijuna neriješenih sudskih predmeta odnosi na ovršne postupke, pa preračunato to znači da je riječ o oko 450.000 ovršnih postupaka.

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u siječnju ove godine veća za 0,3 posto od proizvodnje ostvarene u prosincu, a u usporedbi sa siječnjem prošle godine porasla je za 4 posto, desezonirani su podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku. Ti su podaci izračunati iz indeksa trenda-ciklus koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice Prema tim podatcima, ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od veljače prošle do siječnja ove godine, u usporedbi s proizvodnjom iz razdoblja od veljače 2003. do siječnja 2004., veća je za 3,1 posto.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u 2004. izdana 12.741 građevna dozvola, što je za 906 dozvola ili za 6,6 posto manje nego u 2003., objavio je Državni zavod za statistiku. Za izdane građevne dozvole u 2004. predviđena je vrijednost radova u iznosu 21,86 milijardi kuna. To je pak za više od 8 milijardi kuna ili za 27 posto manja vrijednost radova nego po dozvolama izdanim u 2003.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙