FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon izbjegao optužbu, sin optužen za nezakonito financiranje kampanje

JERUZALEM, 17. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski državnitužitelj odlučio je u četvrtak ne optužiti premijera Ariela Sharonazbog nezakonitosti u financiranju izborne kampanje, ali optužio jenjegova sina, objavilo je ministarstvo pravosuđa.
JERUZALEM, 17. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski državni tužitelj odlučio je u četvrtak ne optužiti premijera Ariela Sharona zbog nezakonitosti u financiranju izborne kampanje, ali optužio je njegova sina, objavilo je ministarstvo pravosuđa.

Tužitelj Menachem Mazuz završio je trogodišnju istragu nad Sharonom i rekao da nema dovoljno dokaza premijerove umiješanosti u osnivanje kompanija koje će kanalizirati strane donacije za njegovu kampanju 1999., javlja Reuters. Izraelskim zakonom zabranjeno je iz inozemstva financirati političke stranke.

Optužnica protiv premijera Sharona ugrozila bi njegov plan povlačenja nakon što je parlament u srijedu uspio ukloniti glavnu prepreku i prihvatio davanje odštete židovskim doseljenicima koji će biti evakuirani s okupiranih područja u Gazi i na dijelovima Zapadne obale.

Sharonovu sinu Omriju prijeti zatvorska kazna do sedam godina, prenijeli su izraelski mediji.

Omri Sharon optužen je da je 1999. osnovao poduzeća preko kojih je financirao izbornu kampanju Likuda, stranke svoga oca. Mazuz smara da Sharon stariji, kojemu je sin vodio kampanju, nije znao za ta poduzeća.

(Hina) xvm ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙