FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Posebni zatvor za doseljenike koji ne žele iz Gaze

TEL AVIV, 1. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Izrael priprema posebni zatvorza radikalne Izraelce koji se budu protivili povlačenju iz pojasaGaze, objavio je u utorak glasnogovornik izraelskih zatvorskihvlasti.
TEL AVIV, 1. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Izrael priprema posebni zatvor za radikalne Izraelce koji se budu protivili povlačenju iz pojasa Gaze, objavio je u utorak glasnogovornik izraelskih zatvorskih vlasti.

Taj je novi zatvor otvoren u siječnju, a bio je namijenjen za ilegalne strane radnike koji čekaju deportaciju, ali izraelska je vlada zatražila od uprave zatvora (IPA) da ga pripreme za one koji budu uhićeni zbog protivljenja povlačenju najavljenom za srpanj.

Vlada je zatvorskim vlastima dala uputu da zatvor zamišljen za 480 štićenika prošire kako bi ih mogao prihvatiti 900, rekao je glasnogovornik IPA Ofer Lefle.

Nova je zgrada u sklopu zatvorskoga kompleksa Ma'asiyahua jugoistočno od Tel Aviva. Predviđeno je da gradnja završi do 1. lipnja, a u velike ćelije stat će do desetorica zatvorenika.

Očekuje se da evakuacija 21 židovskoga naselja u pojasu Gaze naiđe na nasilne prosvjede Izraelaca i snage sigurnosti pripremaju se na stotine uhićenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙