FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencije o plakatima s likom Ante Gotovine u Hrvatskoj

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Dopisnici agencija France Presse iReuters iz Zagreba javljaju u petak kako su diljem Hrvatskezalijepljeni plakati s likom odbjeglog generala Ante Gotovine.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Dopisnici agencija France Presse i Reuters iz Zagreba javljaju u petak kako su diljem Hrvatske zalijepljeni plakati s likom odbjeglog generala Ante Gotovine.

Narodna potpora bjeguncu i optuženiku za ratne zločine pred Međunarodnim kaznenim sudom (ICTY), čija je sloboda koštala Zagreb početak pregovora s EU-om, očita je svugdje, javlja Reuters.

Divovski posteri s likom Ante Gotovine - koji su donedavno bili lijepljeni samo u njegovom rodnom kraju oko Zadra - pojavili su se na nekoliko desetaka lokacija u Hrvatskoj ovaj tjedan, dodaje Reuters.

Posteri i divovski plakati s likom Gotovine postavljeni su u glavnom gradu kao i većim gradovima na obali - Puli, Zadru, Splitu i Šibeniku, dok su neki zalijepljeni u Dardi i Oroslavlju, prenosi France Presse.

Ta agencija navodi i kako je na nekim plakatima Ante Gotovina prikazan s likom pape Ivana Pavla Drugog.

Prema Reutersu, policija nije bila u stanju reći koliko je plakata s Gotovinom morala skinuti s javnih zgrada u posljednja dva dana. Reuters dodaje i da su u četvrtak uhićena četvorica muškaraca zbog lijepljenja plakata.

Kako javlja France Presse, pozivajući se na hrvatske medije, HVIDRA stoji iza većine tih slučajeva.

Reuters se osvrće i na istraživanje čiji su rezultati objavljeni u "Jutarnjem listu" od petka, a prema kojem se 56 posto Hrvata protivi predaji Ante Gotovine "pod bilo koju cijenu".

Reuters prenosi i izjave čelnika vodeće desne stranke Hrvatske stranke prava Ante Đapića te nekih vodećih ljudi katoličke crkve koji su se izjašnjavali protiv predaje Ante Gotovine Haškom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙