FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seksualno iskorištavanje: UN suspendirao 12 civilnih djelatnika

NEW YORK, 18. ožujka 2005. (Hina) - Misija Ujedinjenih naroda uDemokratskoj Republici Kongo (MONUC) suspendirala je ili otpustiladvanaest svojih civilnih djelatnika u okviru istrage o seksualnomiskorištavanju maloljetnica, objavio je u četvrtak glasnogovornik UN-aFred Eckhard.
NEW YORK, 18. ožujka 2005. (Hina) - Misija Ujedinjenih naroda u Demokratskoj Republici Kongo (MONUC) suspendirala je ili otpustila dvanaest svojih civilnih djelatnika u okviru istrage o seksualnom iskorištavanju maloljetnica, objavio je u četvrtak glasnogovornik UN-a Fred Eckhard.

Monucovom istragom bilo je obuhvaćeno ukupno 17 osoba, a istraga se još vodi, prenosi France presse.

"Šest je osoba suspendirano bez plaće u očekivanju disciplinskih mjera (...) jedna je otpuštena i kazneno će odgovarati u Francuskoj. Jedna je dala otkaz kako bi izbjegla disciplinske mjere", rekao je Eckhard i dodao da će ostalih pet odgovarati UN-ovu programu za hranu (UNDP), pod čiju nadležnost pripadaju.

U veljači je UN objavio da su plave kacige dobile zabranu održavanja seksualnih odnosa sa stanovništvom nakon što je u siječnju otkrivena afera seksualnog iskorištavanja 13-godišnjakinja. Bilo je prijavljeno 150 slučajeva a sudjelovali su vojnici i civilni djelatnici UN-a, prenosi agencija Associated press.

Oko 16.700 pripadnika mirovnih snaga u Kongu osigurava mirovni sporazum kojim je završen rat 1998.-2002. u kojem je sudjelovalo šest afričkih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙