FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za potpore turističkim projektima

ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometai razvitka (MMTPR) objavilo je natječaj za dodjelu ovogodišnjihbespovratnih državnih potpora za projekte koji uključuju poticanje,zaštitu, obnovu i uključivanje baštine u turizam.
ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka (MMTPR) objavilo je natječaj za dodjelu ovogodišnjih bespovratnih državnih potpora za projekte koji uključuju poticanje, zaštitu, obnovu i uključivanje baštine u turizam.

Natječaj je objavljen početkom ovoga tjedna u dnevnim novinama te na Internet stranicama Ministarstva, a svi zainteresirani mogu se sa svojim projektima prijaviti do 21. ožujka, do kada je natječaj otvoren.

Za te je potpore, kako se doznaje od pomoćnika ministra za sustav turističkih zajednica i selektivne oblike turizma Roberta Baćca, ove godine predviđeno 3,4 milijuna kuna.

Cilj je, kako kaže, slično kao i s lanjskim potporama koje je dobilo više od 100 projekata, potaknuti selektivne oblike turizma i turističku ponudu u turističkim nerazvijenim područjima Hrvatske. To se posebno odnosi na ruralne sredine u unutrašnjosti zemlje i obalnom zaleđu te na područja od posebne državne skrbi koja imaju turističke potencijale.

Najveći iznos potpore, kako stoji u natječaju, po pojedinom projektu i korisniku je 250 tisuća kuna, dok najmanji iznos potpore nije definiran.

U natječaju stoji i da se te potpore ne odnose na projekte u turistički razvijenim područjima kao ni za objekte klasične ugostiteljsko-turističke ponude, na one bez obilježja baštine te novoizgrađene objekte. Također se neće uzimati u obzir ni projekti za manifestacije, priredbe, marketinški i informativni materijal, muzejske prostore i galerije i drugo.

Zainteresirani za te potpore Ministarstvu trebaju dostaviti pripremu projekta s jasno definiranim sadržajem, troškovnikom i rokovima projekta, a posebno će se cijeniti originalnost i sudjelovanje županija ili gradova/općina i drugih subjekata u sufinanciranju projekta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙