FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varšava: Rasprava o dvije europske konvencije o terorizmu

VARŠAVA, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ministri unutarnjih poslova ivisoki dužnosnici iz 41 europske zemlje u četvrtak u Varšavi, podpokroviteljstvom Vijeća Europe, raspravljaju o nacrtu dviju konvencijaprotiv terorizma.
VARŠAVA, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ministri unutarnjih poslova i visoki dužnosnici iz 41 europske zemlje u četvrtak u Varšavi, pod pokroviteljstvom Vijeća Europe, raspravljaju o nacrtu dviju konvencija protiv terorizma.

"Za borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala potrebna je međunarodna suradnja", izjavio je poljski ministar unutarnjih poslova Ryszard Kalisz, na početku dvodnevnog skupa.

"Zajednički pravni instrumeni europskih zemalja i izmjene iskustava mogli bi biti korisni i omogućit će jačanje sigurnosti", istaknuo je.

Nacrt prve konvencije predlaže kriminaliziranje pripremnih terorističkih činova poput javnih provokacija, obuke terorista i regrutiranja terorista.

Druga konvencija odnosi se na pranje novca i financiranje terorizma.

Ministarski sastanak u Varšavi smatra se važnom etapom u pripremi trećeg summita šefova država i vlada Vijeća Europe, koji će se održati 16. i 17. svibnja također u glavnom gradu Poljske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙