FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Der Standard: Ispravna odluka o odgodi pregovora

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Lijevo orijentirani bečki "DerStandard" u srijedu ocjenjuje kako je odluka da se s Hrvatskom nepregovara dok Gotovina ne bude izručen Haagu ispravna, objavljujeDeutsche Welle.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Lijevo orijentirani bečki "Der Standard" u srijedu ocjenjuje kako je odluka da se s Hrvatskom ne pregovara dok Gotovina ne bude izručen Haagu ispravna, objavljuje Deutsche Welle.

"Der Standard" piše da se "proeuropska vlada u Zagrebu vrlo sporo oslobađa struktura moći u tajnim službama gdje dominira nacionalistički kadar iz autoritarne ere Franje Tuđmana". "Možda je udarac u glavu koji je stigao iz Bruxellesa čak i udarac oslobođenja, koji Sanaderu omogućuje da pokida mrežu u tajnim službama", nastavlja list. "Čak i ako se to i ne dogodi, a pritisak izvana ekstremistima bude dao još i krila - bruxelleskom 'ne' nema alternative i strategijski je ispravno", naglašava austrijski list, navodi DW.

List piše dalje da se to "ne" "strategijski uklapa u orijentaciju Europske unije da sluša glavnu tužiteljicu Haškoga suda, kako bi demonstrirala poštivanje međunarodnog prava i kako bi se opredijelila za snagu prava a ne za pravo jačega. "Blagost prema Hrvatskoj imala bi poguban učinak: nikada više ne bi Bruxelles mogao vjerodostojno od Srbije tražiti izručivanje Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ako bi popustio kod Gotovine", zaključuje list, prenosi DW.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙