FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natjecanje srednjoškolskih timova iz znanja o EU

ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova ieuropskih integracija, Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj ibritansko veleposlanstvo u Zagrebu, uz potporu Ministarstva znanosti,obrazovanja i športa, i ove će godine prirediti EU QUIZ - natjecanjeučenika srednjih škola iz znanja o Europskoj uniji (EU).
ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj i britansko veleposlanstvo u Zagrebu, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, i ove će godine prirediti EU QUIZ - natjecanje učenika srednjih škola iz znanja o Europskoj uniji (EU).

Kviz znanja, kako je objavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, obuhvaća provjeru poznavanja povijesti europskih integracija, institucija EU-a, kao i poznavanje osnovnih zemljopisnih i povijesnih činjenica vezanih uz države članice Europske unije te odnosa Republike Hrvatske i EU-a.

Svrha je poticanje mladih na istraživanje činjenica i bolje razumijevanje procesa europskih integracija, procesa približavanja Hrvatske Europskoj uniji i potrebe uključivanja Hrvatske u EU.

Cilj je projekta i poticanje učenika na služenje Internetom kao dodatnim izvorom informacija.

Natjecati se mogu sve srednje škole (382 škole) na području RH, a svaki tim ima četiri člana - tri učenika natjecatelja i nastavnika koji učenike priprema za natjecanje.

Natjecanje će se provoditi na dvije razine - istodobno na županijskoj 22. ožujka i 6. svibnja, u sklopu Europskog tjedna, kada će devet timova s najvećim brojem bodova sudjelovati u državnom natjecanju.

Prijave timova za natjecanje zaprimaju se e-mailom (euquiz@mei.hr ili faksom (01) 4599 440) do 25. veljače, odnosno od 28. veljače do 5. ožujka za dodatne timove, ako u županijama kojoj škola pripada ima mjesta.

Prošle godine u natjecanju je sudjelovalo više od 900 učenika i profesora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙