FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danska oglasima traži špijune

KOPENHAGEN, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Danske obavještajne službepokrenule su marketinšku kampanju kojom žele unovačiti špijune kadre"iskopati" podatke o međunarodnom terorizmu i oružju za masovnouništavanje.
KOPENHAGEN, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Danske obavještajne službe pokrenule su marketinšku kampanju kojom žele unovačiti špijune kadre "iskopati" podatke o međunarodnom terorizmu i oružju za masovno uništavanje.

Budući da ih u zemlji optužuju da se previše oslanjaju na podatke stranih službi kad je u pitanju stanje u Iraku u kojem Danska drži pet stotina vojnika, danski su obavještajci počeli tražiti način da prošire vlastite kapacitete za prikupljanje podataka, objavila je danska obavještajna služba DDIS.

Iako se u kampanji nigdje izričito ne kaže da se traže potencijalni špijuni, DDIS-ovi plakati po cijeloj Danskoj od prošloga vikenda otkrivaju da ta agencija želi pronaći ljude s "izuzetnim talentom", spremne raditi pod "opasnim uvjetima" i koji po mogućnosti govore arapski, farsi ili paštu.

Kandidati ne moraju biti vojnici, ali morali bi dobro govoriti i pisati engleski, a "poželjno bi bilo da imaju znanje o kulturama bliskoga istoka, sjeverne Afrike i/ili središnje Azije".

Glasnogovornik DDIS-a Ole Toft rekao je da je njegova agencija dobila 45 milijuna danskih kruna (oko šest milijuna eura) za taj projekt, a prema oglasima vidljivo je da će kvalificirani kandidati zarađivati oko 280 tisuća kruna, što je 37.600 eura na godinu, plus dodatke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙