FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP: Dio hrvatskih pomoraca vratit će se u Hrvatsku

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Dio hrvatskih pomoraca s danskogbroda koji se u četvrtak zabio u most Storebaelt vratit će se uHrvatsku, dok će obdukcija poginulog mornara Koradea Dubovića bitigotova u utorak ili srijedu nakon čega će tijelo biti vraćeno udomovinu, doznaje Hina iz hrvatskog ministarstva vanjskih poslova.
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Dio hrvatskih pomoraca s danskog broda koji se u četvrtak zabio u most Storebaelt vratit će se u Hrvatsku, dok će obdukcija poginulog mornara Koradea Dubovića biti gotova u utorak ili srijedu nakon čega će tijelo biti vraćeno u domovinu, doznaje Hina iz hrvatskog ministarstva vanjskih poslova.

Završen je dio istrage koji se odnosio na hrvatske pomorce pa se oni mogu vratiti u Hrvatsku. Četvorica hrvatskih mornara vratit će se u Hrvatsku, dok će preostala četvorica ostati u Danskoj uz brod koji se mora popraviti, dodao je izvor u ministarstvu.

Rezultati obdukcije poginulog hrvatskog pomorca Korada Dubovića bit će gotovi u utorak ili u srijedu i nakon toga će tijelo biti prebačeno u Hrvatsku, dodaje MVP.

Na teretnom brodu Karen Danielsen koji se u četvrtak navečer zabio u potporni stup 20 kilometara dugog mosta Storebaelt, jednog od prepoznatljivih znakova Danske, sva su desetorica članova posade bila Hrvati. Vlasnik broda je danska brodarska kompanija Otto Danielsen, a registriran je na Bahamima.

Istraga o nesreći još traje, a izvješće će biti gotovo za nekoliko dana.

Kako se doznaje iz ministarstva hrvatska veleposlanica u Danskoj Ana Marija Bešker posjetila je hrvatske pomorce i razgovarala s njima.

Kapetan broda još je u bolnici, ali je izvan životne opasnosti, dok je kuhar pušten i smješten s ostalim pomorcima u hotel, dodao je izvor iz ministarstva.

Danske vlasti koje istražuju nesreću objavile su da je 88 metara dugačak brod skrenuo s kursa i umjesto uobičajenom jugoistočnom rutom prema Baltičkome moru, krenuo prema dijelu mosta koji je zatvoren za normalnu plovidbu.

Most Storebaelt otvoren je 1998. i druga je najduža prekomorska veza u Europi nakon tunela koji spaja Francusku i Englesku. Storebaelt premošćuje tjesnac Veliki Belt i spaja otoke Fyn i Sjaelland.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙