FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedan hrvatski mornar nestao u nesreći broda u Danskoj

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Jedan je hrvatski mornar nestao, adevetorica su spašena u havariji danskog teretnog broda koja sedogodila u četvrtak navečer, saznaje Hina pri Ministarstvu vanjskihposlova.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Jedan je hrvatski mornar nestao, a devetorica su spašena u havariji danskog teretnog broda koja se dogodila u četvrtak navečer, saznaje Hina pri Ministarstvu vanjskih poslova.

Danski teretni brod "Karen Danielsen" zabio se u četvrtak navečer u potporni stup 20 kilometara dugog mosta Storebaelt, jednog od prepoznatljivih znakova Danske.

Na brodu je bilo deset članova posade, svi hrvatski državljani. Jedan se hrvatski mornar još uvijek smatra nestalim i za njim se traga, saznaje se u MVP-u. Ostalih devet članova posade je spašeno, a dvojica lakše ozlijeđenih se nalaze u bolnici.

Okolnosti nesreće još se uvijek utvrđuju.

Brod "Karen Danielsen", nosivosti 3.500 tona, udario je u četvrtak navečer u stup i ostao zaglavljen ispod mosta. Vlasnik broda je danska brodarska kompanija Otto Danielsen a registriran je na Bahamima.

Most Storebaelt otvoren je 1998. godine i druga je najduža je prekomorska veza u Europi nakon tunela koji spaja Francusku i Englesku. Storebaelt premošćuje tjesnac Veliki Belt i spaja otoke Fyn i Sjaelland.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙