FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reorganizacija Srbijanskih željeznica

BEOGRAD, 1. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Srbijanske željeznice bit ćereorganizirane u skladu sa zakonom koji je u utorak stupio na snagu upokušaju da se poveća njihova konkurentnost.
BEOGRAD, 1. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Srbijanske željeznice bit će reorganizirane u skladu sa zakonom koji je u utorak stupio na snagu u pokušaju da se poveća njihova konkurentnost.

Prema planu ta bi kompanija trebala postati holding poduzeća pri čemu bi se zasebno upravljalo transportom putnika i roba, infrastrukturom i održavanjem vlakova od 2007.

Bit će otpušteno 3.750 radnika od trenutno zaposlenih 26.000. Ta dugovima teško opterećena kompanija treba ove godine stranim kreditorima otplatiti 55,2 milijuna eura.

Srbijanska vlada doznačila joj je 551 milijun dinara (9,13 milijuna usd) iz proračuna radi socijalnih aspekata restrukturiranja. Svakom radniku koji se odluči na dragovoljni odlazak bit će isplaćeno po 200 eura za svaku godinu rada na željeznicama. Onima koji će dobiti otkaze bit će isplaćena polovina te sume.

I ostale velike državne kompanije u toj zemlji ove godine trebaju provesti restrukturiranje. Nezavisni ekonomisti procjenjuju da će biti izgubljeno oko 50.000 radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙