FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Madame Troubadour" nova praizvedba osječkoga HNK

OSIJEK,16. ožujka 2005.(Hina) - Vodvilj-opereta "Madame troubadour"hrvatskog skladatelja i dirigenta Srećka Albinija (1869-1933.) urežiji Vlade Štefančića nova je glazbena prizvedba osječkoga Hrvatskognarodnog kazališta (HNK) u ovoj kazališnoj sezoni, a izvest će se 18.ožujka, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare uKazalištu.
OSIJEK,16. ožujka 2005.(Hina) - Vodvilj-opereta "Madame troubadour" hrvatskog skladatelja i dirigenta Srećka Albinija (1869-1933.) u režiji Vlade Štefančića nova je glazbena prizvedba osječkoga Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u ovoj kazališnoj sezoni, a izvest će se 18. ožujka, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Kazalištu.

Intendant HNK Željko Čagalj kazao je kako je to 3. uprizorenje te predstave u povijesti toga kazališta nakon izvedaba 1909. i 1917. te da je to, uz izvedenu operu "Nikole Šubića Zrinjskog" Ivana pl. Zajca, prinos hrvatskoj glazbenoj baštini u 98. sezoni osječke kazališne kuće.

Redatelj Štefančić kazao je kako je riječ o djelu praizvedenu u Zagrebu 1907. koje je uspješno izvođeno i na američkim pozornicama, a na Broadwayu čak 400 puta. "Riječ je o osebujnu glazbeno-scenskom djelu, raskošne kazališne prošlosti, s bogatim glazbenim temama, sjajnom orkestracijom i dramaturškim razlikama", ocijenio je Štefančić.

U predstavi, uz ine, nastupaju Miljenko Đuran, Vlaho Ljutić, Ljiljana Čokljat, Vesna Baljak i Sanja Toth-Špišić.

Dirigent je Peter Oschanitzky, scenografkinja Ljerka Hribar, kostimografkinja Barbara Bourek i koreografkinja Sonja Kastl.

(Hina) xivuc yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙