FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće za djecu usvojilo program aktivnosti za 2005 .

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Vladino Vijeće za djecu, podpredsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosorusvojilo je danas Program aktivnosti Vijeća za djecu u 2005. godinikoji obuhvaća niz planiranih aktivnosti te osnovano Etičkopovjerenstvo Vijeća, priopćeno je iz Vlade.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Vladino Vijeće za djecu, pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor usvojilo je danas Program aktivnosti Vijeća za djecu u 2005. godini koji obuhvaća niz planiranih aktivnosti te osnovano Etičko povjerenstvo Vijeća, priopćeno je iz Vlade.

Program aktivnosti Vijeća obuhvaća izradu nacionalnog programa i plana prioritetnih aktivnosti za dobrobit djece od 2006. do 2008., sukladno preporukama Odbora za prava djeteta UN-a, pokretanja postupaka za provedbu tih aktivnosti, donošenja izmjene i dopune Zakona o nagrađivanju promicanja prava djeteta, te imenovanja odbora za dodjelu nagrade za promicanje prava djeteta. Također obuhvaća aktivnosti vezane uz obilježavanja Međunarodnog dana prava djeteta, na nacionalnoj i lokalnoj razini, poticajne aktivnosti i inicijative od interesa za djecu, kao i aktivnosti promicanja prava djece.

Na sjednici je osnovano i Etičko povjerenstvo Vijeća za djecu, radi praćenja provedbe Etičkog kodeksa istraživanja s djecom, navodi se u priopćenju.

Članovi Vijeća za djecu upoznati su s Izvješćem o Zaključnim preporukama Odbora za prava djeteta UN-a, slijedom Drugog periodičnog izvješća RH prema Konvenciji o pravima djeteta, iz Ženeve 20. rujna 2004. godine.

Na prijedlog potpredsjednice i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Kosor, kao predsjednice Vijeća za djecu, dogovoreno je i održavanje okruglog stola idućeg mjeseca, na kojem bi ovo izvješće bilo prezentirano široj javnosti.

Također je dogovoreno kako će Vijeće za djecu uputiti prijedlog Vladi za obilježavanjem 22. studenoga, Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta, nacionalnim danom prava djeteta u RH. Članovi Vijeća podržali su inicijativu da se sjednica Vijeća održi u lipnju ove godine u Šibeniku, u vrijeme otvorenja Međunarodnog dječjeg festivala, a podržane su i inicijative o održavanju sjednica Vijeća i u Bolnici za kronične dječje bolesti u Gornjoj Bistri, te u Vukovaru, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙