FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konstituirajuća sjednica Stručnog vijeća za pomoć sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - U Ministarstvu obitelji, braniteljai međugeneracijske solidarnosti danas je održana konstituirajućasjednica Stručnog vijeća Nacionalnog programa psihosocijalne izdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata,priopćeno je iz Ministarstva.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - U Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je održana konstituirajuća sjednica Stručnog vijeća Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata, priopćeno je iz Ministarstva.

Stručno vijeće osnovano je odlukom Vlade na sjednici 3. veljače. Sastavljeno je od 13 stručnjaka, a predsjednica Stručnog vijeća je Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici usvojen je Poslovnik o radu Stručnog vijeća Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata.

Osnovni dugoročni cilj Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći jest podizanje opće kvalitete življenja i podupiranje potpune psihosocijalne reintegracije za sve sudionike i stradalnike na području cijele Hrvatske, kao i članove njihovih obitelji, navodi se u priopćenju.

Na operativnoj razini temeljni cilj programa je osigurati kontinuiranu psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć kao dio integrativne skrbi za sudionike i stradalnike rata na području Hrvatske.

Uloga Stručnog vijeća zbog toga će biti izuzetno važna u provedbi Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći, jer će stručnošću svojih članova zasigurno moći doprinijeti stalnom poboljšanju načina psihosocijalne i zdravstvene pomoći, a posebice povećanja operativnosti i profesionalnosti Centara za psihosocijalnu pomoć. Ti su centri novim Nacionalnim programom psihosocijalne i zdravstvene pomoći postali podružnice Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor rekla je kako Centri za psihosocijalnu pomoć moraju stalno biti dostupni stradalnicima iz Domovinskog rata da bi im mogli pružiti potrebnu pomoć u svako vrijeme. Nacionalni program psihosocijalne i zdravstvene pomoći predstavljat će u ovoj godini jedan od glavnih zadataka za sve obuhvaćene njime, što će svakako biti potaknuto i češćim sastancima Stručnog vijeća, rekla je Kosor.

Iduća sjednicu Stručnog vijeća održat će se idući tjedan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙