FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP produljio rokove za ponude za kupnju tri hotelske tvrtke

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - HFP produljio rokove za ponude zakupnju tri hotelske tvrtke
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - HFP produljio rokove za ponude za kupnju tri hotelske tvrtke

HINA - Financijski servis

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) produljio je do početka svibnja rokove za predaju ponuda za kupnju većinskih dioničkih udjela u tri hotelske tvrtke - HTP Korčula, splitski Adriatic i dubrovačke Hotele Maestral, zbog, kako se doznaje iz HFP-a, velikog zanimanja investitora kojima se želi omogućiti "due dilligence" u tim tvrtkama.

Natječaji za dioničke udjele tih tvrtki objavljeni su početkom veljače ove godine, a produljenje rokova za ponude u današnjem dnevnom tisku.

Rok za predaju ponuda za kupnju 72,74 posto HTP-a Korčula produljen je sa 24. ožujka na 9. svibnja, isto kao i za ponude za 87,83 posto dionica splitske ugostiteljsko-turističke tvrtke Adriatic.

Za 69,96 posto dionica Hotela Maestral rok za predaju ponuda produljen je sa 29. ožujka na 12. svibnja.

Ostali dijelovi i uvjeti natječaja za kupnju udjela u te tri tvrtke nisu se mijenjali.

Početna cijena za 72,74 posto dionica HTP Korčula iznosi 93,05 milijuna kuna, posebno će se cijeniti spremnost da ponuditelj priloži pismo namjere ili neki drugi dokument kojim će se jamčiti da će Korčulu uvrstiti u neki od uglednih svjetskih hotelskih lanaca. Očekuje se i zadržavanje svih 226 zaposlenih na najmanje godinu dana.

Slični uvjeti važe i za Adriatic, za čijih je 87,83 posto dionica početna cijena 57,5 milijuna kuna. Adriatic, u čijem je vlasništvu i splitski hotel Marjan, zapošljava 101 djelatnika.

Za 69,96 posto dionica Hotela Maestral početna cijena je 72,16 milijuna kuna, a osim zadržavanja 245 zaposlenih na bar godinu dana, od budućeg se kupca očekuje, kao i kod ostalih tvrtki, da podmire njihove obveze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙