FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: sutra o cijeni toplinske energije

ZAGREB,15. ožujka(Hina) - Hrvatski sabor sutra će raspraviti prijedlogzakona po kojemu bi se cijena toplinske energije određivala tarifnimsustavom u kojemu bi jedna od bitnih komponenti bila cijena goriva.
ZAGREB,15. ožujka(Hina) - Hrvatski sabor sutra će raspraviti prijedlog zakona po kojemu bi se cijena toplinske energije određivala tarifnim sustavom u kojemu bi jedna od bitnih komponenti bila cijena goriva.

Riječ je o konačnom prijedlogu zakona o proizvodnji i opskrbi toplinskom energijom u kojemu je Vlada odustala od prvotne nakane da se cijena grijanja određuje automatizmom (prema rastu cijena goriva), svjesna da bi to bio udar na standard građana.

Spomenutim se zakonom ide i na individualizaciju potrošnje, odnosno provedbu načela 'plati koliko si potrošio'.

U drugom tjednu 13. sjednice, Sabor će raspraviti i prijedlog novog zakona o sudovima po kojemu bi se izvan područja suda mogle osnovati stalne službe suda i održavati sudbeni dani.

Osim toga, zakon razrađuje kriterije za ocjenjivanje rada sudaca, uvodi za njih imovinske kartice, pravosudnu inspekciju itd.

Zastupnici će se sutra očitovati i o izmjenama Zakona o DSV-u.

Sabor bi se ovaj tjedan trebao očitovati o nalazima Državnog ureda za reviziju o obavljenim revizijama u ministarstvima i drugim korisnicima državnoga novca u 2003.

Očekuje ga i rasprava o 'izbornim zakonima' vezanim za skore lokalne izbore.

Sabor je 13. sjednicu počeo 9. ožujka, a planira ju završiti 1. travnja i u tom roku odraditi više od 50 točaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙