FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DMZH kritizira rad zastupnika Jene Adama

OSIJEK,9. ožujka(Hina) - Demokratska zajednica Mađara Hrvaske (DZMH)pozvala je danas saborskog zastupnika mađarske nacionalne manjine JeneAdama da, nakon jednoipolgodišnjeg mandata započne obnašati svojudužnost, onako kako to od njega očekuju njegovi birači, pripadnicimađarske nacionalne manjine ili da podnese ostavku na zastupničkudužnost.
OSIJEK,9. ožujka(Hina) - Demokratska zajednica Mađara Hrvaske (DZMH) pozvala je danas saborskog zastupnika mađarske nacionalne manjine Jene Adama da, nakon jednoipolgodišnjeg mandata započne obnašati svoju dužnost, onako kako to od njega očekuju njegovi birači, pripadnici mađarske nacionalne manjine ili da podnese ostavku na zastupničku dužnost.

Izvršni predsjednik DZMH-a Šandor Jakab ustvrdio je na konferenciji za novinare kako izvješće o aktivnostima, koje je nadležnim saborskim tijelima podnio zastupnik Adam, obiluje neistinama, da su netočne tvrdnje o njegovim domaćim i inozemnim putovanjima te da je sredstva, koja je za svoj rad dobijao od Sabora, trošio nenamjenski.

U izjavi za javnost, podijeljenoj novinarima, od zastupnika Adama traži se da u državni proračun vrati svih 259.000 kuna, koje je prošle godine dobio kao nezavisni zastupnik, iako je, tvrdi član predsjedništva DZMH Tibor Santo, u Hrvatski sabor ušao kao kandidat DZMH, uz potporu njenih članova i simpatizera.

"Iz kontraverznih izjava zastupnika Adama, kakve je na temu utroška spomenutih sredstava proteklih tjedana dao hrvatskom tisku te stalnog krutog odbijanja da predsjedništvu Udruge, čiji je član, podnese izvješće o utrošku sredstava, razvidno je da je sredstva trošio nenamjenski", navodi se u izjavi.

Dodaje se da, ukoliko zastupnik Jene Adam, ne može ili ne želi udovoljiti tim zahtjevima, DZMH od njega traži podnošenje ostavke te da dužnost saborskog zastupnika prepusti svome zamjeniku.

(Hina) xvuč ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙