FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Memorandum o bugarsko-grčkom naftovodu sredinom travnja

MOSKVA, 11. ožujka 2005. (Hina) - Memorandum o suradnji koji dajezeleno svjetlo za izgradnju naftovoda od Burgasa do Alexandropoulosapotpisat će sredinom travnja u Sofiji predstavnici Bugarske, Grčke iRusije, prenose u petak bugarski mediji.
MOSKVA, 11. ožujka 2005. (Hina) - Memorandum o suradnji koji daje zeleno svjetlo za izgradnju naftovoda od Burgasa do Alexandropoulosa potpisat će sredinom travnja u Sofiji predstavnici Bugarske, Grčke i Rusije, prenose u petak bugarski mediji.

Sporazum stručnjaka triju zemalja postignut je kasno u četvrtak na sastanku u Moskvi, održanom u cilju dovršetka priprema za potpisivanje memoranduma o suradnji. Datum 15. travnja određen je za održavanje tripartitnog sastanka i potpisivanje memoranduma u Sofiji.

Projekt izgradnje vrijedan 668 milijuna dolara planira se gotovo cijelo desetljeće a u njemu sudjeluju vlade i kompanije triju zemalja, plus Europska unija s financijskom potporom. Naftovod će biti dužine 193 kilometara a koristit će se za prijevoz od 50 do 60 milijuna tona nafte godišnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙