FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eko Kvarner: Istekao zakonski rok za ocjenu Studije Družbe Adrie

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik nevladine ekološke udruge"Eko Kvarner" Vjeran Piršić rekao je danas da je istekao zakonompredviđeni rok od četiri mjeseca za ocjenu Studije utjecaja na okolišza projekt "Družba Adria" te da daljnji rad Komisije smatranezakonitim.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik nevladine ekološke udruge "Eko Kvarner" Vjeran Piršić rekao je danas da je istekao zakonom predviđeni rok od četiri mjeseca za ocjenu Studije utjecaja na okoliš za projekt "Družba Adria" te da daljnji rad Komisije smatra nezakonitim.

"Ukoliko se daljnji rad Komisije i dalje nastavi, poduzet ćemo sve moguće pravne i političke mjere protiv bilo kojeg odobrenja Studije, odnosno samog projekta Družba Adria", rekao je Piršić na konferenciji za novinare.

Udruga "Eko Kvarner" još se uvijek nada da ne postoji vlada, a pogotovo premijera Ive Sanadera i potpredsjednice Jadranke Kosor, koja bi na temelju preporuke Komisije čiji je rad u potpunosti nezakonit, bila spremna odobriti toliko kontroverzni projekt kao što je "Družba Adria", rekao je Piršić.

Komisija je na prvom sastanku od 17. do 20. siječnja zaključila da Studija koju su za Jadranski naftovod (Janaf) izradili stručnjaci Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta i Instituta za oceanografiju i ribarstvo nije cjelovita i da ju treba dopuniti.

Piršić je također rekao kako "postoji opravdana sumnja da je cijeli sustav izrada i ocjena studija utjecaja na okoliš nekvalitetan i manjkav, jer se na primjeru Studije Družbe Adrie i studije izrađene za vojni poligon u Slunju može zaključiti da se opasni zahvati lako mogu opravdati dokumentima u kojima autori osim kršenja pravila struke posežu i za falsifikatima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙