FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Izvješće o terorističkim scenarijima greškom na internetu

WASHINGTON, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američki stručnjaci susastavili izvješće u kojem navode najvjerojatnije terorističkescenarije, s ljudskim žrtvama i gospodarskim posljedicama, noprovizorna verzija teksta je greškom osvanula na internetu, izvješćujeu srijedu New York Times.
WASHINGTON, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američki stručnjaci su sastavili izvješće u kojem navode najvjerojatnije terorističke scenarije, s ljudskim žrtvama i gospodarskim posljedicama, no provizorna verzija teksta je greškom osvanula na internetu, izvješćuje u srijedu New York Times.

Izvješće ministarstva za nacionalnu sigurnost nije bilo namijenjeno javnosti ali je greškom objavljeno na web stranici vlade savezne države Havaji.

U raznim navedenim scenarijima spominju se biološki napadi klicama bolesti na pet gradova (predviđeno je 13.000 mrtvih), eksplozija kamiona-cisterne napunjenog klorom (17.500 mrtvih), eksplozija "prljave" bombe (540 mrtvih u prvom trenu s razornim gospodarskim posljedicama), širenje plućne kuge u sanitarnim prostorijama aerodroma, autobusnih i željezničkih kolodvora te sportskih klubova (procjena je 2.500 mrtvih).

Prema ministarstvu, ne postoje pouzdane informacije da se takvi napadi spremaju, ističući da namjera nije bila zastrašiti javnost već odrediti što bi pojedine službe trebale učiniti da se takvi napadi spriječe ili, ako treba, na njih odgovori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙