FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U osječkom HNK izveden glazbeni projekt "Priča o mjuziklu"

OSIJEK,3. ožujka(Hina) - U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK)večeras je premijerno izveden glazbeni projekt "Priča o mjuziklu",igrani koncert za dva glasovira, sopran i mjuzikle, u režiji VladeŠtefančića.
OSIJEK,3. ožujka(Hina) - U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) večeras je premijerno izveden glazbeni projekt "Priča o mjuziklu", igrani koncert za dva glasovira, sopran i mjuzikle, u režiji Vlade Štefančića.

Redatelj Štefančić, koji je ujedno scenarist i moderator projekta, nastojao je kroz dramaturško-glazbenu priču, kombiniranjem klasičnog glasovira i eletkroničkih klavijatura, u novoj koncertno-igranoj formi prikazati nastanak i povijesni razvoj mjuzikla.

Koncert je obuvatio skladbe iz svjetski poznatih mjuzikla, poput "New York, New York", "Cabaret", "Jesus Christ Superstar", "Hair", "My Fair Lady", "Kiss Me Kate" i "West Side Story" te domaćih ostvarenja "Gubec-beg" i "Jalta, Jalta".

Kao vokalna solistica u programu je nastupila mlada osječka sopranistica Danijela Pintarić, uz klavirsku pranju Marija Čopora sa zagrebačke Muzičke akademije, te uz pratnju na klavijaturama Igora Valerija iz osječkoga HNK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙