FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlament izglasao produžetak talijanske misije u Iraku

RIM, 15. ožujka 2005. (Hina) - Zastupnički dom talijanskog Parlamentaizglasovao je večeras produžetak talijanske vojne misije u Iraku do30. lipnja ove godine, a u večernjoj televizijskoj emisiji na prvomprogramu RAI-a Porta a Porta, premijer Silvio Berlusconi izjavio je daće povlačenje talijanskih vojnika početi ujesen ove godine.
RIM, 15. ožujka 2005. (Hina) - Zastupnički dom talijanskog Parlamenta izglasovao je večeras produžetak talijanske vojne misije u Iraku do 30. lipnja ove godine, a u večernjoj televizijskoj emisiji na prvom programu RAI-a Porta a Porta, premijer Silvio Berlusconi izjavio je da će povlačenje talijanskih vojnika početi ujesen ove godine.

S 246 glasova "za", 180 "protiv" i osam suzdržanih, zastupnički dom je izglasovao produžetak boravka talijanskih vojnika u Iraku i njihovo daljnje financiranje. Sve stranke vladine koalicije desnog centra glasovale su "za" dok su oporbene stranke lijevog centra bile protiv osim stranke centra Udeur, koja se suzdržala.

Budući da je senat izglasovao produžetak misije 16. veljače, večerašnje glasovanje je ujedno i konačna odluka parlamenta.

Misija će se do 30. lipnja ove godine financirati s iznosom od 267,8 milijuna eura. Nakon toga datuma parlament će se morati ponovno izjasniti o produžetku i financiranju talijanske misije.

Berlusconi je u razgovoru za tv RAI kazao kako će već u "rujnu početi povlačenje prvih talijanskih vojnika iz Iraka", ali će sve ipak ovisiti o pripremljenosti iračke vlasti da jamči sigurnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙