FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračka Nacionalna skupština sastat će se 16. ožujka

BAGDAD, 6. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Prvi sastanak novoizabraneiračke nacionalne skupštine održat će se 16. ožujka, a Irak bi i prijetoga mogla imati novu vladu, izjavio je u nedjelju zamjenikpremijera.
BAGDAD, 6. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Prvi sastanak novoizabrane iračke nacionalne skupštine održat će se 16. ožujka, a Irak bi i prije toga mogla imati novu vladu, izjavio je u nedjelju zamjenik premijera.

"Sjednica će se održati 16. ožujka i dogovorili smo smo se da ćemo nastaviti održavati sastanke (o vladi) i nadamo se da ćemo dotad postići dogovor", rekao je Barham Salih.

"Ako do dogovora ne dođe, Nacionalna skupština će početi s radom a pregovori će se nastaviti unutar parlamenta", dodao je on.

Jedan od vodećih članova Ujedinjenog arapskog saveza, stranke koja je dobila većinu glasova na siječanjskim izborima, dao je u nedjelju ostavku iz toga šijitskoga bloka i tako prosvjedovao protiv odgoda u sastavljanju nove vlade, objavila je iračka državna televizija al-Irakiya.

Abdul Karim al-Mohamedavi, vođa iračkoga Hezbolaha i bivši član privremene vlade, još je jedan od sve većega broja kritičara nezadovoljnih činjenicom da ni više od mjesec dana nakon izbora nova iračka nacionalna skupština još nije počela s radom.

Njegov je savez na parlamentarnim izborima 30. siječnja osvojio apsolutnu većinu, a sada već tjednima neuspješno raspravlja o vodećim mjestima u vladi s kurdskom listom koja je bila druga na izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙