FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana i Petersen osudili napad na Ibrahima Rugovu

PRIŠTINA,15.ožujka.2005(Hina) - Visoki predstavnik Europske Unije zavanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana i civilni upravitelj UN-ana Kosovu Soren Jessen- Petersen osudili su u utorak napad napredsjednika Kosova Ibrahima Rugovu. Eksplozija u utorak ujutro, uprištinskoj ulici kojom se kretala kolona a u njoj i automobilpredsjednika Rugove, na Kosovu je ocijenjena kao pokušaj atentata naRugovu.
PRIŠTINA,15.ožujka.2005(Hina) - Visoki predstavnik Europske Unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana i civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen- Petersen osudili su u utorak napad na predsjednika Kosova Ibrahima Rugovu. Eksplozija u utorak ujutro, u prištinskoj ulici kojom se kretala kolona a u njoj i automobil predsjednika Rugove, na Kosovu je ocijenjena kao pokušaj atentata na Rugovu.

"KFOR i policija su dobro pripremljeni i neće tolerirati ovakve napade. Kosovu je potrebna budućnost a ne bombe", rekao je Solana na konferenciji za novinstvo u Prištini.

Solana je rekao da je Kosovu potrebna jedinstvena vlada jer se pred njom nalazi puno posla s obzirom na to da se sredinom ove godine očekuje ocjena uspjeha u ostvarivanju međunarodnih standarda a u rujnu i početak utvrđivanja statusa Kosova.

Solana je tijekom boravka na Kosovu razgovarao s najvišim kosovskim i međunarodnim dužnosnicima, te političkim predstavnicima Albanaca i Srba na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙