FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU i NATO pozdravljaju Haradinajevu odluku da se preda ICTY-u

BRUXELLES, 8. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Europska unija (EU) i NATOpozdravili su u utorak odluku kosovskog premijera Ramusha Haradinajada potpuno surađuje s Haškim sudom, koji je protiv njega podniooptužnicu.
BRUXELLES, 8. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Europska unija (EU) i NATO pozdravili su u utorak odluku kosovskog premijera Ramusha Haradinaja da potpuno surađuje s Haškim sudom, koji je protiv njega podnio optužnicu.

Visoki povjerenik EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana navodi u izjavi da je suradnja sa Sudom "imperativ za sve".

"Budućnost Kosova zajednička je briga kosovskog naroda i međunarodne zajednice. Kosovo je ušlo u kritičnu fazu i 2005. je važna godina. U tom smislu očekujem od naroda Kosova da se ponaša odgovorno", rekao je Solana.

Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer ističe da je suradnja Kosova s Haškim sudom jedan od standarda koje postavlja međunarodna zajednica.

"Odgovoran Haradinajev pristup bit će pozitivan signal", rekao je Scheffer.

Haradinaj je odstupio s dužnosti u utorak nakon što je primio optužnicu iz Haaga i dodao da će se Sudu predati u srijedu.

Haradinaj, koji je dužnost premijera obnašao od prosinca prošle godine, bio je zapovjednik albanskih gerilaca tijekom kosovskog rata 1998.-1999. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙