FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana: SAD bi trebale biti otvorenije prema Iranu

PARIZ, 21. veljače 2005. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik Europskeunije za vanjsku politiku Javier Solana tražio je u ponedjeljak odSjedinjenih Država da budu jasnije u podršci diplomatskom angažmanuEuropljana za rješenje nuklearne krize s Iranom.
PARIZ, 21. veljače 2005. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku Javier Solana tražio je u ponedjeljak od Sjedinjenih Država da budu jasnije u podršci diplomatskom angažmanu Europljana za rješenje nuklearne krize s Iranom.

Solana je, nakon što je američki predsjednik George W. Bush stigao u Bruxelles, za francusku privatnu tv-mrežu LCI rekao da "se nada da će danas ili sutra Europljani slušati rečenice i primijetiti otvorenije ponašanje" Washingtona prema njihovom stajalištu.

"Do kraja treba pokušavati s diplomacijom i angažmanom Irana", rekao je europski predstavnik i dodao da Teheran ima pravo nastaviti civilni nuklearni program.

U pogledu libanonsko-sirijskog problema Solana je rekao da treba nastaviti "vršiti pritisak na Siriju" ali da je prerano razmatrati povlačenje veleposlanika dok se istragom pokušava odrediti odgovornost za ubojstvo bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙