FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Meron: Haaški sud očekuju suđenja Mladiću, Karadžiću i Gotovini

BEOGRAD,15. ožujka(Hina) - Predaja većeg broja optuženih Haaškom sududobar je znak suradnje Srbije s tim sudom, ali će Haaški sud prestatis radom tek nakon što se završe suđenja Ratku Mladiću, RadovanuKaradžiću i Anti Gotovini, izjavio je u utorak u Beogradu predsjednikHaaškog suda Theodor Meron.
BEOGRAD,15. ožujka(Hina) - Predaja većeg broja optuženih Haaškom sudu dobar je znak suradnje Srbije s tim sudom, ali će Haaški sud prestati s radom tek nakon što se završe suđenja Ratku Mladiću, Radovanu Karadžiću i Anti Gotovini, izjavio je u utorak u Beogradu predsjednik Haaškog suda Theodor Meron.

Meron se u utorak u Beogradu sastao sa srbijanskim predsjednikom i premijerom Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom, te ministrom pravosuđa u Vladi Srbije Zoranom Stojkovićem, ali nitko od sudionika razgovora nije se obratio novinarima.

Kako se navodi u priopćenju Vlade Srbije, premijer Koštunica je u razgovoru s predsjednikom Meronom kazao da se "suradnja s Haaškim sudom kreće u vrlo dobrom smjeru, što omogućuje da Srbija do kraja ispuni svoje međunarodne obveze", dok je Meron naglasio da će Haaški sud "okončati rad tek kad bude završeno suđenje Ratku Mladiću, Radovanu Karadžiću i Anti Gotovini".

Ministar pravosuđa Stojković, stoji u priopćenju, naglasio je da će Srbija "u kratkom roku riješiti pitanje suradnje s Haaškim sudom".

Nakon susreta Merona i predsjednika Srbije Borisa Tadića nije izdato priopćenje.

Glasnogovornik Haškog suda Jim Landale izjavio je istodobno u Haagu, u vezi s razgovorima u Beogradu, kako je predsjednik Haškog suda zatražio od srbijanskog premijera Koštunice da Haškom sudu izruči generala Ratka Mladića, optuženog za genocid.

"Predsjednik Suda potaknuo je premijera Koštunicu da odlučno nastavi s naporima prema izručenju Den Haagu glavnih preostalih bjegunaca, osobito Ratka Mladića", rekao je glasnogovornik dodajući da je Meron naglasio da Haški sud "neće zatvoriti svoja vrata prije nego bude sudio Ratku Mladiću, Radovanu Karadžiću i Anti Gotovini".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙