FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija "Slušamo građane 24 sata - za uredniji Zagreb"

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvopokreće akciju velikog proljetnog čišćenja Grada u okviru koje će seuklanjati krupni otpad te sanirati divlja odlagališta otpada ioštećenja na gradskim prometnicama, najavio je danas na konferencijiza novinare dogradonačelnik Milan Bandić.
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo pokreće akciju velikog proljetnog čišćenja Grada u okviru koje će se uklanjati krupni otpad te sanirati divlja odlagališta otpada i oštećenja na gradskim prometnicama, najavio je danas na konferenciji za novinare dogradonačelnik Milan Bandić.

Akcijom "Slušamo građane 24 sata - za uredniji Zagreb" želimo poboljšati kvalitetu života građana, dobiti više parkirnih mjesta i reagirati na dojave građana o problemima koje ne uoče komunalni redari, rekao je Bandić, ujedno i inicijator akcije. Dodao je da je planirano sanirati oko tisuću "divljih" odlagališta smeća, odvoz oko pet tisuća olupina vozila i krpanje oko tisuću kilometara gradskih prometnica.

Za građane će u okviru akcije biti otvoreni besplatni telefoni na koje će od 1. svibnja moći dojavljivati o potrebi za intervencijom komunalnih službi - Zagrebačkih cesta, Gradske čistoće i Zagrebparkinga. Troškovi će biti financirani iz gradskog proračuna odnosno poreza i prireza koji plaćaju građani Zagreba, rekao je Bandić.

Odgovarajući na upit novinara u vezi s uklanjanjem prodajnih štandova na Črnomercu dogradonačelnik Bandić je rekao da će do 30. svibnja, kada prestaju raditi na toj lokaciji biti osigurano oko 200 zamjenskih mjesta sedam lokacija. Time će se očistiti ploha, uvesti red i ponuditi alternativno rješenje onima koji su do sada polulegalno radili na tom prostoru kod Ciglane Zagreb i zaštititi one koje rade legalno, kazao je Bandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙