FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Praizvedba "Ane Karenjine" 19. i 20. ožujka u ZKM-u

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - U Zagrebačkom kazalištu mladih 19. i20. ožujka bit će praizvedena Tolstojeva "Ana Karenjina" u obradbi,režiji, scenografiji i koreografiji mladoga ruskog kazališnogredatelja Vasilja Senina.
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - U Zagrebačkom kazalištu mladih 19. i 20. ožujka bit će praizvedena Tolstojeva "Ana Karenjina" u obradbi, režiji, scenografiji i koreografiji mladoga ruskog kazališnog redatelja Vasilja Senina.

"Ana Karenjina" je literarni klasik i kultni roman 19. stoljeća, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare ravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč, dodavši kako su u zadnjem desetljeću 20. stoljeća klasici svjetske književnosti zaobilaženi u hrvatskim kazalištima.

Predstava propituje klasičnu literaturu iz kuta suvremenosti, rekla je Vrgoč, ustvrdivši kako "Ana Karenjina" nije samo roman o nevjeri i preljubu nego i roman o obitelji, životu i smrti.

Naslovnu ulogu Ane Karenjine tumači Doris Šarić-Kukuljica, a Vronskog Filip Nola. U ostalim ulogama nastupaju Pjer Meničanin, Urša Raukar, Damir Šaban, Marica Vidušić, Nataša Dorčić, Maro Martinović, Ksenija Ugrina, Kristijan Ugrina, Dora Polić, Katarina Bistrović-Darvaš, Nađa Perišić-Nola, Zdenka Marunčić, Zoran Čubrilo, Edvin Liverić, Rajko Bundalo, Barbara Prpić, Petar Leventić, Danijela Ljuboja, Jasmin Telalović i drugi.

Glumci su istaknuli kako su u tijeku rada na tom tekstu o jednoj od najvećih ljubavnih priča u svjetskoj književnosti izvrsno surađivali s redateljem Vasiljem Seninom.

Senin je rođen 1977. u St. Petersburgu, gdje je i studirao na Akademiji dramske umjetnosti, Filmskoj školi i Državnom institutu za kazališnu umjetnosti u klasi Pjotra Fomenka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙