FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: premijera predstave "Kapetan John Peoplefox"

PULA,11. ožujka(Hina) - Svečana premijera predstave "Kapetan JohnPeoplefox", najvećeg projekta pulskog Gradskog kazališta u ovojsezoni, održat će se 19. ožujka, a pretpremijera dan ranije, 18. ovogmjeseca, najavila je danas ravnateljica Istarskog narodnogkazališta-Gradskog kazališta Pula Saša Broz.
PULA,11. ožujka(Hina) - Svečana premijera predstave "Kapetan John Peoplefox", najvećeg projekta pulskog Gradskog kazališta u ovoj sezoni, održat će se 19. ožujka, a pretpremijera dan ranije, 18. ovog mjeseca, najavila je danas ravnateljica Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula Saša Broz.

Autor teksta te "gusarske bajke s pjevanjem i mačevanjem" poznati je književnik za djecu Dušan Radović, a o predstavi su danas govorili i redatelj Mustafa Nadarević te glavni glumci Pero Kvrgić i Vanja Drach. Uz dvojicu doajena hrvatskog glumišta, ansambl čine i mladi glumci, poput Darije Knez, Borka Perića, Luke Juričića te članovi dramskog studija Istarskog narodnog kazališta, rečeno je na konferenciji za novinare.

Mustafa Nadarević istaknuo je kako je i sam, prije gotovo trideset godina, glumio jednu od naslovnih uloga u toj predstavi što ga je u konačnici i potaknulo, kako je rekao, "da se okuša kao redatelj Radovićeva teksta". Izrazio je uvjerenost da će ta predstava biti prikazana u cijeloj Hrvatskoj.

Ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Saša Broz izvijestila je novinare da će projekt stajati 500 tisuća kuna te kako se na jesen planira gostovanje u Ljubljani.

Po njezinim riječima, u pregovorima je i s kazalištima u Sarajevu, Novom Sadu i Somboru. Pjesme za ovu predstavu skladao je novosadski kantautor Đorđe Balašević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙