FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Vodena koka" - nova premijera osječkog HNK

OSIJEK,23. veljače 2005. (Hina) - Predstava "Vodena koka", poljskogdramatičara, romanopisca i filozofa Stanislawa Ignacya Witkiewicza,nova je dramska premijera osječkoga Hrvatskoga narodnog kazališta(HNK), a bit će izvedena u petak, 25. veljače, najavljeno je danas nakonferenciji za novinare u osječkom HNK-u.
OSIJEK,23. veljače 2005. (Hina) - Predstava "Vodena koka", poljskog dramatičara, romanopisca i filozofa Stanislawa Ignacya Witkiewicza, nova je dramska premijera osječkoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK), a bit će izvedena u petak, 25. veljače, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u osječkom HNK-u.

Redatelj predstave i v.d. ravnatelja Drame toga kazališta Damir Munitić rekao je kako je to prvo Witkiewiczevo djelo koje se uprizoruje u nekom od profesionalnih hrvatskih kazališta.

"Ovo je prvi put da je Witkiewicz stavljen na službeni repertoar, iako je do sada bilo amterskih izvedaba, uključujući i jednu u Osijeku, prije 15-ak godina", rekao je Munitić.

Podsjetio je kako je riječ o piscu koji je postao popularan tek nakon svoje smrti 1939. i razdoblja Drugog svjetskog rata, te da se čak dva njegova djela trenutačno izvode na području BiH.

"Vodena koka" je tragediji u tri čina, napisana 1921., a riječ je o metafizičkom dramskom djelu, koje, uz ostalo, problematizira različite vrste dualizama - rođenja i smrti, stvaranja i uništenja, pojedinca i svijeta.

U predstavi, uz ostale, nastupaju glumci osječkog HNK Davor Panić, Ivan Glowatzky, Sandra Tankosić i Tatjana Bertok Zupković.

Dramaturginja predstave je Marijana Fumić, scenografkinja Marta Crnobrnja, kostimografkinja Marita Ćopo, a autor glazbe Igor Valeri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙