FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stoti "Teštamenat" 18. ožujka u "Gavelli"

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - U Grdaskom dramsklom kazalištu"Gavelli" 18. ožujka bit će izvedena 100. predstava "Teštamenta" VančeKljakovića u režiji Zorana Mužića.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - U Grdaskom dramsklom kazalištu "Gavelli" 18. ožujka bit će izvedena 100. predstava "Teštamenta" Vanče Kljakovića u režiji Zorana Mužića.

"Teštamenat", praizveden 1. prosinca 2000., naći će se tako, kako ističu u "Gavelli", među manje od 20 naslova koji su u tijeku pola stoljeća "Gavellina" postojanja dosegnuli troznamenkast broj izvedaba, što je svakoj kazališnoj predstavi potvrda njezine uspješnosti među gledateljima.

Izvrstan prijam "Teštamenta" dokazuje i podatak da su tu predstavu na kraju prošle sezone gledatelji proglasili najboljom na "Gavellinu" repertoaru, kao i to što je te sezone Slavica Knežević dobila nagradu "Europaplakata - Proreklama" za najbolju glumicu.

Kao poticajan predložak za komediju "Teštamenta" Vanči je Kljakoviću poslužila jedna od ponajboljih komičnih opera svjetske glazbene baštine "Gianni Schicci" Giacoma Puccinija, nadahnuta pak stihovima Danteove "Božanske komedije".

U predstavi nastupaju Predrag Vušović, Slavica Knežević, Vlasta Knezović, Joško Ševo, Mirjana Majurec/Mia Begović, Ranko Zidarić i Siniša Ružić.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙