FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na 12. Festivalu malih scena u Rijeci 13 predstava iz 9 zemalja

RIJEKA,10. ožujka 2005.(Hina) - Na 12. Međunarodnom festivalu malihscena u Rijeci će od 2. do 10 svibnja biti prikazano 13 predstava uizvedbi 12 kazališta i kazališnih skupina iz devet europskih zemalja,najavljeno je danas na konferenciji za novinare u riječkoj gradskojupravi.
RIJEKA,10. ožujka 2005.(Hina) - Na 12. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci će od 2. do 10 svibnja biti prikazano 13 predstava u izvedbi 12 kazališta i kazališnih skupina iz devet europskih zemalja, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u riječkoj gradskoj upravi.

Glumci Dramskog kazališta "Gavella" izvest će predstavu Lade Kaštelan "Prije sna", u režiji Nenni Delmestre. Kazalište "Kretakor" iz Budimpešte priređuje Čehovljeva "Galeba" u režiji Arpada Schillinga. Sarajevski SARTR i Kulturno društvo "B-51" iz Ljubljane izvest će predstavu "Čežnja i smrt Sylviae Plath", u režiji Jerneja Lorencija, a "Atelje 212" iz Beograda predstavu Dmitrija Vojnova "Velika bijela zavjera" u režiji Miloša Lolića.

Predstavu Tonča Petrasova Marovića "Antigona, kraljica u Tebi", koju priređuje splitski HNK, režirao je Matko Raguž. Letonsko narodno kazalište iz Rige predstavlja dramu Letonije Rainis "Puši vjetriću!", a redateljica je Galina Poliščuka.

Riječki HKD teatar i redatelj Lary Zappia priređuju Ionescovu "Ćelavu pjevačicu", a Dramski teatar iz Skoplja "Drugu stranu", autora Dejana Dukovskog, u režiji Slobodana Unkovskog.

Crnogorsko narodno kazalište iz Podgorice dolazi s predstavom Edwarda Bonda "Nigdje nikog nemam", a redatelj je Egon Savin.

"Mini teatar" iz Ljubljane prikazat će Koltesov "Dan umorstava u povijesti o Hamletu" u režiji Ivice Buljana.

Teatar De Onderneming iz Hobokena u Belgiji dolazi s predstavama Agate Kristof "Bilježnica" i "Dokaz".

Rumunjsko Državno kazalište iz Oradea izvest će "Elektru", preradu Sofoklova i Euripidova originala. Redatelj je Mihai Maniutiu.

Izbornik festivala je Hrvoje Ivanković, a umjetnički direktor Nenad Šegvić.

U ovogodišnjem stručnom ocjenjivačkom sudu bit će glumice Milena Dravić i Milada Kalezić, redatelj Dino Mustafić, glumac Žarko Radić te dramaturginja i koreografkinja Željka Turčinović.

Svakog dana festivala, nakon predstava, bit će održani okrugli stolovi, a na kraju dodijeljene nagrade za najbolju predstavu, režiju, glavnu mušku i žensku ulogu, epizodnu ulogu, mlade glumce, dramaturgiju, scenografiju, kostimografiju, scensku glazbu i oblikovanje svjetla.

"Novi list" dodjeljuje nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, a publika za najbolju predstavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙