FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječka Talijanska drama gostuje u Milanu

RIJEKA, 17. veljače 2005.(Hina) - Hrvatsko narodno kazalište "Ivana pl.Zajca" izvijestilo je danas da će Talijanska drama te kuće od 22.veljače do 6. ožujka gostovati u glasovitom "Piccolo Teatru" u Milanus predstavom "Vaccaria".
RIJEKA, 17. veljače 2005.(Hina) - Hrvatsko narodno kazalište "Ivana pl. Zajca" izvijestilo je danas da će Talijanska drama te kuće od 22. veljače do 6. ožujka gostovati u glasovitom "Piccolo Teatru" u Milanu s predstavom "Vaccaria".

U tom razdoblju odigrat će 15 izvedaba te predstave.

Predstava Angela Beolca Ruzantea u režiji Gianfranca de Bosija premijerno je izvedena u Rijeci 3. lipnja 2004.

U glumačkoj postavi nakon praizvedbe bilo je nekoliko promjena, izvijestilo je riječko kazalište, pa će u Milanu nastupiti Galiano Pahor, Denis Brižić i Salvatore Esposito, svi s po dvjema ulogama, te Simone Toni, Andreja Blagojević, Luca Carboni, Sara Alzetta, Mirko Soldano, Ivna Bruk, Elisabetta Andriolo, Lucio Slama i Anton Plešić.

"Vaccaria" je izvedena ljetos na veronskom međunrodnom kazališnom festivalu "Estate Veronese".

Iz HNK su izvijestili i da će 23. veljače u Milanu početi znanstveni skup "Renesansno kazalište u naše doba", koje će otvoriti intendantica Mani Gotovac. Ravnateljica Talijanske drame Laura Marchig održat će predavanje o talijanskim renesansnim piscima u hrvatskom kazalištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙