FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik kaštelanske HVIDR-e traži izvanredni sabor udruge i Đakićevu ostavku

SPLIT,14. ožujka 2005.(Hina) - Predsjednik kaštelanske HVIDR-e ŽeljkoStrize reagirao je danas na izjavu predsjednika HVIDR-e, JosipaĐakića, da će zbog nepoštivanja statuta i zahtjeva za sazivanjemizvanrednog sabora te udruge, od Suda časti zatražiti Strizinususpenziju - procijenivši kako Đakić za to nema potporu članstva.
SPLIT,14. ožujka 2005.(Hina) - Predsjednik kaštelanske HVIDR-e Željko Strize reagirao je danas na izjavu predsjednika HVIDR-e, Josipa Đakića, da će zbog nepoštivanja statuta i zahtjeva za sazivanjem izvanrednog sabora te udruge, od Suda časti zatražiti Strizinu suspenziju - procijenivši kako Đakić za to nema potporu članstva.

Željko Strize naglasio je kako ga "Đakić nije izabrao, pa ga ne može ni razriješiti", ustvrdivši da će se na izvanrednom saboru udruge pokazati da Đakić nema potporu članstva HVIDR-e.

Naime, predsjednik kaštelanske HVIDR-e u izjavi za Hinu procijenio je kako je 90 posto HVIDR-inih podružnica nezadovoljno Đakićevim radom i izjavama u javnosti.

Također je rekao da je o tome govorio i u subotu na konvenciji HVIDR-e u Slavonskom Brodu, kada je i zatražio sazivanje izvanrednog sabora HVIDR-e, za što ga je ovlastila Skupština Splitsko-dalmatinske HVIDR-e.

Željko Strize objasnio je da predsjednik udruge Josip Đakić i Glavni odbor HVIDR-e moraju u roku od mjesec dana, od kada trećina podružnica podnese zahtjev, sazvati sabor udruge.

Najavio je da će se na izvanrednom saboru HVIDR-e tražiti da Đakić stavi svoj mandat na raspolaganje, te je izrazio uvjerenje da će Đakić biti smijenjen u skladu s legalnom procedurom.

Predsjednik kaštelanske HVIDR-e također je rekao da nema raskola unutar HVIDR-e nego samo između članstva i vodstva.

Najavio je i da će se HVIDR-a na izvanrednom saboru službeno odrediti i prema slučaju generala Gotovina.

Predsjednik kaštelanske HVIDR-e ustvrdio je i kako ima dokaze da je Josip Đakić za predsjednika HVIDR-e izabran namještanjem glasanja na prošlogodišnjem saboru na Plitvicama, rekavši da će o tome sazvati konferenciju za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙