FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakić: Nema raskola u HVIDR-i

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik udruge Hrvatskih ratnihvojnih invalida Domovinskog rata Josip Đakić ponovio je u utorak stavGlavnog odbora udruge da nema raskola u HVIDR-i zbog slučaja generalaGotovine.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Josip Đakić ponovio je u utorak stav Glavnog odbora udruge da nema raskola u HVIDR-i zbog slučaja generala Gotovine.

Đakić je rekao kako se Gotovini treba omogućiti razgovor s haaškim istražiteljima u Zagrebu, te da za "Jutarnji list" nije izjavio kako genaral Gotovina svoju nevinost treba braniti na sudu u Haagu.

"Nikada se kao čovjek, ratni vojni invalid i časnik Hrvatske vojske te predsjednik HVIDR-e nisam odrekao generala Gotovine. Naša je dužnost i obaveza, a to stoji i u Statutu i Kodeksu HVIDR-e da uvijek budemo skupa, i u miru", rekao je Đakić.

Zauzeo se da se situacija i agonija oko slučaja generala Gotovine prekine, te da se svima omogući da kažu i svoju istinu i zajedno s Vladom i njenim timom za pomoć haaškim osumnjičenicima opovrgne ono što se zove "strašna optužba", rekao je Đakić.

"Kroz optužbe koje se stavljaju generalima na teret i cijela se Domovina optužuje", ustvrdio je.

"Danas govorim kao predsjednik HVIDR-e koja traži da se Gotovini omogući tretman kao i svim drugim generalima koji su prvo razgovarali s haaškim istražiteljima, a kao zastupnik vladajuće stranke to neću komentirati", rekao je Đakić odgovarajući na upit kako kao zastupnik HDZ-a može imati drugačiji stav od hrvatske Vlade i premijera Sanadera koji poziva Gotovinu na predaju, a nadležna tijela poduzimaju mjere da se utvrdi je li general u Hrvatskoj i ako jest da ga se uhiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙