FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kapraljević: izmjene Zakona o izborima su neodgovorne

OSIJEK,14. ožujka 2005.(Hina) - Saborski zastupnik HNS-LD-a AntunKapraljević izjavio je danas u Osijeku kako su najavljene izmjene idopune Zakona o izborima za lokalnu samoupravu, dva mjeseca prijeizbora, "neodgovorno i prilično podlo ponašanje prema biračima".
OSIJEK,14. ožujka 2005.(Hina) - Saborski zastupnik HNS-LD-a Antun Kapraljević izjavio je danas u Osijeku kako su najavljene izmjene i dopune Zakona o izborima za lokalnu samoupravu, dva mjeseca prije izbora, "neodgovorno i prilično podlo ponašanje prema biračima".

Na konferenciji za novinare Kapraljević je ocijenio kako bi "bilo puno ozbiljnije kad bi se te izmjene obavile barem godinu dana prije, kako bi birači znali koga će i kako birati". Ustvrdio je da se "HDZ odlučio za tu varijantu koja je neodgovorna prema svim biračima".

Optuživši HDZ da je odustao od najavljivana izravna izbora načelnika, gradonačelnika i župana, Kapraljević je osudio najave po kojima će jedna osoba moći biti nositelj svih lista u državi te ocijenio da je to "vraćanje dva koraka unatrag".

HDZ će vjerojatno postaviti premijera Ivu Sanadera za nositelja svih lista jer ta stranka nema dovoljno jakih ljudi na terenu, pa zato i idu s jednim imenom, koje bi prikrilo njihovu nesposobnost, ocijenio je.

"Moguće je da ćemo predložiti amandman po kojem bi Sanader bio nositelj lista svih stranaka, koji će vjerojatno biti odbijen zato što dolazi iz oporbe, ali će i u HDZ-u izazvati znatiželju", kazao je saborski zastupnik HNSLD-a Vilim Herman. Osvrnuvši se na izmjene izbornog zakona, rekao je kako će Slavonija kao regija ostati bitno hendikepirana bez temeljitije financijske novčane.

Komenitrajući izjave pukovnika Mirka Čondića o osnivanju nove stranke s vojnim krilom, Herman je ocijenio kako Vlada "na takve stvari reagira i suviše mlitavo" te da od Vlade očekuje puno odlučniju reakciju.

(Hina) xivuc yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙