FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za slogan nacionalnoga obrazovnog standarda

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja išporta raspisalo je natječaj za odabir učeničkog slogana za Hrvatskinacionalni obrazovni standard u osnovnoj školi (HNOS), a prvonagrađenirad postat će službenim učeničkim sloganom projekta HNOS-a.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa raspisalo je natječaj za odabir učeničkog slogana za Hrvatski nacionalni obrazovni standard u osnovnoj školi (HNOS), a prvonagrađeni rad postat će službenim učeničkim sloganom projekta HNOS-a.

Škola bi, po odabiru učenika, trebala izabrati najbolji učenički slogan (može biti samo jedan za školu), koji treba dostaviti Ministarstvu znanosti do 30. ožujka poštom, faxom ili elektroničkom poštom (slogan.hnos@mzos.hr).

Tri škole i tri učenika čiji prijedlozi slogana za HNOS dobiju najviše glasova bit će nagrađeni, a škola ili učenik, čiji slogan dobije najviše glasova, bit će nagrađeni posebnom nagradom. Prvonagrađeni slogan postat će i službeni učenički slogan HNOS-a.

Kako se navodi u dopisu Ministarstva znanosti ravnateljima osnovnih škola, natječaj je raspisan kako bi se "paket" promjena u školstvu što više približio i objasnio učenicima, posebice stoga što službeni naziv projekta - Hrvatski nacionalni obrazovni standard - zasigurno učenicima vrlo malo govori.

Ministarstvo predlaže da se učenicima objasne temeljni ciljevi promjena, među kojima su rasterećenje gradiva, stjecanje upotrebljivih znanja za cijeloživotno učenje, razvoj kreativnosti, samostalnosti i sposobnosti za rješavanje problema i dr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙