FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovačka gradonačelnica Šuica: nisam u sukobu interesa

DUBROVNIK, 25. veljače 2005. (Hina) - Dubrovačka gradonačelnicaDubravka Šuica danas je odlučno odbacila navode da je u sukobuinteresa i ustvrdila da gradski SDP tom optužbom na njezin račun želidiskreditirati gradsku vlast uoči lokalnih izbora.
DUBROVNIK, 25. veljače 2005. (Hina) - Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica danas je odlučno odbacila navode da je u sukobu interesa i ustvrdila da gradski SDP tom optužbom na njezin račun želi diskreditirati gradsku vlast uoči lokalnih izbora.

Šuica je sazvala konferenciju za novinare u povodu prijave da je u sukobu interesa koju je gradska organizacija SDP-a protiv nje podnijela saborskom Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa. U SDP-u tvrde da je Šuica "iskoristila svoju političku funkciju u ishođenju građevne dozvole za izgradnju svoga privatnog stambenog objekta protivno pozitivnim zakonskim propisima" i time onemogućila susjeda da nadogradi obiteljsku kuću.

Šuica je navode SDP-a ocijenila kao "drzak napad i niske udarce", kojima je cilj diskreditirati sadašnju gradsku vlast s HDZ-om na čelu prije početka predizborne kampanje.

Osvrnuvši se na primjedbe u vezi s gradnjom svoje kuće, rekla je da joj je građevna dozvola izdana 1997. kad još nije bila dužnosnik i da joj nikad nije upućen prigovor niti je pokrenut postupak za nadzor.

Cijelom pričom želi se umanjiti nedavna afera o očitu sukobu interesa među članovima SDP-a, zaključila je gradonačelnica.

Riječ je o tvrtki "Montalingu" u vlasništvu sina dubrovačko- neretvanskog župana Ivana Šprlje (SDP). Nedavno je objavljeno da joj je dodijeljen subvencionirani zajam iz programa "Poduzetnik IV", nakon čega je tvrtka odbila kredit.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙