FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael dopustio povratak 16 prognanih Palestinaca

RAMALLAH, 20. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Skupina od 16 Palestinacakoje je Izrael protjerao sa Zapadne obale u pojas Gaze vratila se unedjelju kućama, što se tumači kao još jedan znak dobre voljeizraelskih vlasti prema palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu.
RAMALLAH, 20. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Skupina od 16 Palestinaca koje je Izrael protjerao sa Zapadne obale u pojas Gaze vratila se u nedjelju kućama, što se tumači kao još jedan znak dobre volje izraelskih vlasti prema palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu.

Stigavši u Ramallah, gdje ih je dočekao Abas, Palestinci su presretni pokazivali znak pobjede i izvikivali "Allah Akbar" (Bog je velik). U pojas Gaze prognani su krajem 2003., nakon što ih je Izrael držao neko vrijeme bez suđenja. Izrael je tvrdio da su militanti, te da bi kazneni postupak protiv njih razotkrio imena obavještajaca koji su prikupili podatke o njima.

Nekima od njih u progonstvu su se pridružile i obitelji pa se u nedjelju na Zapadnu obalu vratilo šezdesetak ljudi, uključujući žene s kojima su se vjenčali u pojasu Gaze i njihovu djecu.

Izrael planira do kraja mjeseca dopustiti povratak na Zapadnu obalu još 40 prognanih Palestinaca, uključujući militante koji su prognani u Gazu zbog zauzimanja crkve u Betlehemu 2002. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙